Talloze recensies en “grass roots” airplay leverden een aantal maanden Euro Americana Charts op EN een uitnodiging om bij de inmiddels befaamd Hidden Xmas Deluxe  kersttour als Kerstvrouw van dienst op te treden. Bij die optredens maakte Shaye (met ook haar eigen guitarist Tim Leacock) zoveel indruk dat de meeste zalen er als de kippen bij waren om Shaye Zadravec en Tim Leacock te boeken toen een Nederlandse tour werd aangekondigd. Samen met pianist Bart de Win zullen zij als het Shaye Zadravec Trio in ieder geval de volgende podia bezoeken (ticketlinks in groen):

24-mei  vr          Koudekerk - Trouble Tree Folk

25-mei  za                                         

26-mei  zo                                         

27-mei  ma        Eindhoven- Americana Mondays

28-mei  di                                          

29-mei  wo       Berghem - Railroad Roots in Cafe Roots

30-mei  do        Terheijden - Open Road Sessions

31-mei  vr         Maassluis - Lock Keepers

1-jun      za                                          

2-jun      zo        Oeffelt - Boothuis (vrij toegang, na Snarenplukkers)                                

3-jun      ma      Bergen op Zoom – Crossroads

4-jun      di         Den Bosch - Blue Room Sessions                                                        

 

Aanbevolen video’s:

Biloxi: https://www.youtube.com/watch?v=yxj0Hu0lTbw&t=1s

Lilac Wine: https://www.youtube.com/watch?v=sdfmuuAogpw&list=RDsdfmuuAogpw&start_radio=1

 

Soms schrijft ze ook liedjes, maar Shaye Zadravec wil vooral zingen, zingen, zingen. En met zo’n stem is haar dat van harte gegund. Naar hartelust plukt ze uit de rijke traditie van country, americana en andere roots zangers als Emmylou Harris, Linda Ronstadt en vele anderen die ook vooral naam maakten met welgekozen repertoire dat door anderen geschreven was. Daarbij gaat ze zeker niet uit van de meest voor de hand liggende keuzes en dus prijken ook liedje van Bobby Darin, Mary Margaret O’Hara, Lynn Miles, Doc Pomus, Willie Dixon, Shelby Lynne, Gus Kahn en Chip Taylor op haar repertoire.

Die laatste was overigens zo onder de indruk van haar stem dat hij haar voorstelde aan zijn Noorse producer en bandleader Goran Grini. Die kwam naar Canada om samen met Canadese topmuzikanten (Russell Broom – guitars (Jann Arden). Mike Lent – bass (Jann Arden, kd lang), Tim Leacock – guitars (Beautiful Joe, The Burners), en Chris “The Wrist” Nordquist – drums (Colin Linden, Colin James) Shayes debuutalbum “Now And Then” op te nemen.  

Krenten uit de Pop omschreef het als volgt:

“het sterkste wapen van Shaye Zadravec is haar geweldige stem. De Canadese muzikante is piepjong, maar klinkt als een oude countryzangeres die nog één keer terugkijkt op een leven vol ellende. Het levert een bijzonder indrukwekkend rootsalbum en een grote belofte voor de toekomst op.”

Volgens Bluestown Music “nestelt Shaye Zadravec zich met haar debuutalbum, wat mij betreft, aan de Americana top!”

En Real Roots Music schreef “Van hedendaags tot destijds, van levenslied tot dieper gelaagde songs: Zadravec geeft ze allemaal een passend arrangement mee en tilt ze (extra) boven het maaiveld uit. Je beseft dat je net een heel mooi album hebt gehoord van een fenomenale zangeres in de lijn van de groten uit Noord-Amerika.” Het Belgische ROOTSVILLE vindt dat “ze zingt met een gemak en comfort dat de luisteraar overspoelt…. zo subtiel, zo gracieus, geen overspannen sterrenzoek-theater, gewoon pure, onaangetaste uitvoeringsschoonheid.”

 

Voor informatie (of mogelijkheden voor andere optredens) : bertp@continental.nl