TER GELEGENHEID VAN ZIJN 2024 TOUR DOOR NEDERLAND WERD EEN SAMPLER SAMENGESTELD MET TRACKS VAN VERSCHILLENDE RELEASES VAN DEAN OWENS. DEZE IS GRATIS TE DOWNLOADEN; DUS DELEN MAAR: https://continentalrecordservices.bandcamp.com/album/dean-owens-2024-tour-sampler  

SHOWS:

24-mrt  zo  Nijmegen – Thieme Loods

https://tangelder-presenteert.nl/dezn-owens-the-sinners/

25-mrt  ma Hengelo – Cactus Cafe

https://shorturl.at/oqFKR

26-mrt  di                         

27-mrt  wo  Berghem – Railroad Roots in Cafe Roots

https://www.ticketkantoor.nl/events/rootsberghem?

28-mrt  do  Terheijden- Open Road Sessions

https://openroadsessions.nl/concerten/dean-owens-the-sinners/

29-mrt  vr                        

30-mrt  za    Leusden - In The Woods

https://www.inthewoods.nl/pages/concerts/dean-owens-the-sinners-405.php

31-mrt  zo    Groningen - Oosterpoort

https://www.spotgroningen.nl/programma/dean-owens-and-the-sinners/

 

Inmiddels heeft Dean Owens middels 2 band-tours de nodige naam gemaakt in het americana live-circuit in Nederland. Deze Schotse troubadour, die ook kan teren op zijn warme baritonstem en zijn mooie liedjes die naast prachtige doorleefde teksten ook kunnen bogen op sfeervolle melodieën en harmonieën, weet als geen ander sfeer te maken op zijn concerten.

De laatste jaren, naast zijn joviale benadering van muziek en publiek, vooral ook met de Calexico Arizona-sound die zijn laatste 2 studio albums (Sinner’s Shrine en El Tiradito) zo bijzonder maakte.

 

“Zijn album Sinner’s Shrine (2022) nam Owens op in Tucson, Arizona, met Joey Burns en John Convertino van Calexico. Dat desolate woestijnsfeertje wordt nu ook ‘live’ met trompet, dubbele gitaar en contrabas wonderschoon vertolkt, alsof je op de set van een spaghetti-western bent beland.”

“In Nederland debuteerde Dean Owens zeer succesvol op het Ramblin’ Roots festival in Utrecht. En ook hier werd Sinner’s Shrine zeer goed ontvangen en verkozen op nummer twee in de lezers jaarlijst van Heaven Magazine.”

 

2022 en 2023 waren voor Schotse singer-songwriter Dean Owens weer succesvole jaren. Na de goed ontvangen release van Sinner’s Shrine dat hij samen met Joey Burns en John Convertino van Calexico opnam in Tuscon, Arizona (No. 2 in de lezers jaarlijst van Heaven Magazine en een paar maanden hoge noteringen in de EAC maandlijsten) en de succesvolle show op het Ramblin’ Roots festival in oktober 2022 kreeg 2023 ook in Nederland een goed vervolg. Het vervolgalbum El Tiradito (met ook die heerlijke lonely desert sound) kreeg volop lovende recensies en airplay binnen de grass roots radio community. Met zijn kwartet maakte hij vervolgens een succesvolle tour door clubs en poppodia in het land.  

Ook won Dean in 2023 voor de derde keer op rij de titel “UK Artist of the Year” bij Americana UK. En zijn album  El Tiradito eindigde weer hoog in de diverse roots-jaarlijstjes. Een nieuw bandalbum is in de maak, maar in het kader van een crowdfund-aktie om een Amerikaanse reis te bekostigen bracht Dean het album Pictures uit, dat hij had opgenomen met muzikale bloedbroeders Will Kimbrough en Neilson Hubbard.   De reacties op dat album waren zo overweldigend dat besloten werd speciaal voor Record Store Day een vinylversie van het album uit te brengen.

Voorafgaand aan de tour zal dit album nog middels een paar singles aan het publiek en de pers voorgesteld worden.

 

“There’s something to be said for chance meetings of musicians when they travel, and the story behind Sinner’s Shrine goes deep into the heart of what happens when there is openness on both sides to share and connect. One of the standout moments for me working on this album was finding out how well Dean’s and my vocal blended. It reminded me that the world is small and that our link through music, regardless of our background, highlights the fact that we are all more closely related and that these bonds are still good medicine for these times” – Joey Burns (Calexico) Arizona.

 

Van Deans website:

He is a riveting live performer. A Dean Owens gig isn’t just about the songs. Dean is also a witty raconteur (“a blether” in the Scottish parlance), with entertaining anecdotes about his travels and the songs – from an 8 album solo career (including a 2020 Best Of… retrospective), and his days with Scotland’s original Americana/alt country/cowpunk band, the Felsons – peppered throughout his set.