Martha Fields is een in Texas wonende singer-songwriter die ook wel bekend staat onder de naam Texas Martha. Haar roots liggen echter meer naar het oosten in het Appalachengebied van Kentucky en West-Virginia. Haar album Southern White Lies scoorde nummer 2 in de jaarlijst van de Euro-Americana Charts in 2016 en Headed South, het album dat in 2021 werd uitgebracht leverde evenveel lovende reacties en noteringen in  de diverse Americana lijsten op. Haar songs zijn krachtig gecomponeerd en vinden vaak hun oorsprong in familieverhalen van ouders en grootouders in Appalachia. De teksten zijn niet zomaar bedacht, maar putten uit “The real life” van Martha’s jeugd en voorouders.

Bluestown Music vond: “‘Headed South’ is een album met een authentieke mix van country, blues, rock ‘n ‘ roll, bluegrass en folk. Een fantastisch album.” Real  Roots Cafe schreef: “De vierde CD van deze Martha Fields is voor mij een plezante verrassing. Een heerlijke combinatie van rock, blues, soul, pop en country, lekkere Americanasoep dus. Headed South is wat ik noem een lekkere vette CD met muziek uit het zuiden van de USA”

Podiumoptredens van Martha worden gekenmerkt door energie, vitaliteit, een zekere mate van zelfspot en een tikje humor. Martha woont ongeveer de helft van het jaar in Frankrijk en de andere helft in Texas. Haar begeleidingsgroep, waarmee ze door Europa toert, bestaat uit Franse topmuzikanten.  Tot nu toe trad Martha in Nederland vooral op als trio met Many Bertrand (allerlei snaren ) en Urbain Lambert (gitaar). Niet dat de luisteraar veel tekort kwam want die Franse begeleiders zijn ware kunstenaars op hun instrumenten. Deze tour komt naast het illustere snarenduo ook bassist Serge Samyn mee. Hetgeen de feestvreugde die de concerten van Martha, mede door haar interactie met het publiek, steeds teweegbrengt alleen maar zal vergroten.

ticketlinks in groen:

29-feb   do  Terheijden - Open Road Sessions

1-mrt     vr                                        

2-mrt     za   Leusden - In The Woods       

3-mrt     zo  Beilen – Slow Turning

4-mrt     ma                                     

5-mrt     di   Den Bosch - Blue Room Sessions

6-mrt     wo Berghem- Railroad Roots in Café Roots

 

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=OQWSxoOjPg4&t=22s

voor meer informatie, liefst over mogelijkheden voor de vrije dagen:

bertp@continental.nl